Skip to content

Bijbaan Jr. Manufacturing Technician

Nederland, Overijssel, AlmeloManufacturing Engineering

Functieomschrijving

Vacature Bijbaan Jr. Manufacturing Engineer bij Benchmark Almelo

Als Jr. Manufacturing Technician bij de afdeling Manufacturing Engineering Box Build, Racks & Cabinets bij Benchmark ben je de support binnen de afdeling Operations. Het is aan jou om support te leveren binnen onze NPI-projecten om zo te zorgen dat producten op een efficiënte manier geproduceerd kunnen worden, waarbij wordt voldaan aan de gestelde kwaliteitseisen en een tijdige levering.

Wat voeg jij toe?

Binnen deze functie zal de focus liggen op een optimale invulling van een aantal uitvoerende taken. Je bereidt werkplekinstructies (WPI’s) voor verschillende producten voor op basis van 3D modellen en aan de hand van instructies van de Manufacturing Engineers. Hierbij zorg je tevens voor een stuk standaardisatie binnen deze instructies. Ook verricht je ingangscontroles van voornamelijk metal parts en zorgt voor de vrijgave van documenten en inspectiesheets voor volgende leveringen. Je levert ondersteuning tijdens de eerste bouw van de producten in onze assemblage afdeling en past op basis daarvan in overleg met de Manufacturing Engineer de WPI’s aan. Je stelt de specificatie op voor het maken van de bedrading in het interne wirecenter en voor het uitbesteden van bedrading richting een toeleverancier. Ook registratie en beheer van tooling en het inrichten van nieuwe werkplekken kan tot jouw taken behoren.


Je hebt de volgende taken

 • Je werkt in een multifunctioneel klantenteam, waarbij je meerdere Manufacturing Engineers ondersteunt bij de introductie van nieuwe producten (NPI);
 • Je stelt WPI’s op aan de hand van de door de Manufacturing Engineers aangeleverde bouwvolgorde;
 • Je voert ingangscontroles uit van voornamelijk metal parts en legt de resultaten vast in een vrijgaverapport;
 • Je stelt inspectielijsten op voor de ingangscontrole van vervolgleveringen;
 • Je stelt specificaties op voor de bedrading met input van de operator en bepaalt in overleg met Operators en Manufacturing Engineers of het zinvol is een draadboom te ontwikkelen;
 • Je levert ondersteuning tijdens protobouw in onze (semi-)clean room omgeving, verzamelt de feedback van Operators en stemt die af met de Manufacturing Engineer alvorens deze te verwerken in de WPI’s;
 • Je levert input voor het proto evaluatie rapport aan de Manufacturing Engineer.
 • Verder stel je verbeteringen voor die je aanlevert volgens de 4C-standaard;
 • Je bespreekt verbetervoorstellen met de Supervisor of Manufacturing Engineer;
 • Je zorgt voor een heldere communicatie en feedback aan Manufacturing Engineering, Planning en de Supervisor en bent proactief in het aandragen van feedback;
 • Je leest en begrijpt technische Nederlandse/Engelstalige instructies en procedures en je volgt deze op.

Wij zoeken jou wanneer je voldoet aan de volgende punten:

 • Je bent bezig met je hbo-/wo-opleiding in de richting van bijv. Mechatronica, Werktuigbouwkunde of Elektrotechniek en op zoek naar een uitdagende bijbaan.
 • Je hebt kennis van het bewerken van 3D modellen, ervaring met Siemens Teamcenter is een pré;
 • Je werkt nauwkeurig en bent communicatief vaardig.
 • Je kan duidelijk instructies schrijven en geven.
 • Je kan goed hoofdzaken van bijzaken onderscheiden en daarmee inschatten welke details belangrijk zijn.
 • Je bent analytisch ingesteld.
 • Begrijpt wat de gevolgen zijn van inefficiëntie en wat het belang is van het leveren van hoge kwaliteit voor onze klanten en om te blijven voldoen aan onze certificeringen.
 • Ten slotte zie je snel mogelijkheden tot kleine verbeteringen en vindt het leuk om een productieproces te optimaliseren.

Wij bieden
Daarnaast bieden wij je een werkomgeving waar je onderdeel bent van een wereldwijd bedrijf. Hierin werk je in zelfstandige teams waar we open staan voor nieuwe initiatieven en ideeën van iedereen. Je werkt in een dynamische omgeving die je de ruimte biedt snel stappen te maken, door te groeien, ook via onze Benchmark Academy en verantwoordelijkheid te krijgen. Deze stappen zijn mogelijk binnen en buiten je huidige functiegebied. Binnen deze omgeving is het werk niet alleen uitdagend, maar vooral erg leuk.
Wij bieden naast een passend salaris uitstekende voorwaarden zoals:

 • 27 vakantiedagen en 13 atv-dagen.
 • Flexibele werktijden. Zolang jij zorgt dat je werk af is, is er binnen Benchmark de mogelijkheid om op een flexibele manier je werktijden in te delen.
 • Ondernemerschap wordt gezien, gewaardeerd en gestimuleerd.

Vereisten

Benchmark Almelo

Benchmark in Almelo maakt onderdeel uit van de multinational Benchmark Inc., een beursgenoteerde onderneming op het gebied van het vervaardigen van elektronica en het leveren van diensten richting Original Equipment Manufacturers (OEM’s). Bij Benchmark werk je voor bedrijven die impact maken met hun innovaties, zo ontwikkelen ze nieuwe producten die de veiligheid, gezondheid of juist het gemak vergroten. Deze producten leveren ze vanaf het productontwerp tot en met volume productie en zelf rechtstreeks aan de eindgebruiker. Dit gehele proces, van ontwerp tot en met productie, wordt geheel in Almelo uitgevoerd. Momenteel heeft Benchmark Inc. 23 vestigingen. In Almelo werken 500 medewerkers.


Interesse

Ben je geïnteresseerd geraakt in het werken bij een snelgroeiende, internationaal opererende projecten organisatie? Solliciteer dan direct! Ben je op zoek naar meer informatie? Neem dan contact op met Joris Weidijk via almelo.recruitment@bench.com.


Noot voor bureaus:
Aan het ongevraagd presenteren van cv’s of profielen van kandidaten kunnen geen rechten c.q. verplichtingen worden ontleend.

of