Skip to content

Controller Design Engineering

Almelo, Overijssel, Nederland€ 5.000 - € 6.000 per maandFinance

Functieomschrijving

Als Controller Design Engineering (32-40 uur) ben je lid van het Management Team en ben je de financieel-economische specialist binnen deze divisie. In jouw rol ben je primair verantwoordelijk voor Finance and Control van de divisie Design Engineering. Met ca. 180 engineers worden hier hoogwaardige producten van concept tot product ontwikkeld voor het marktsegment lucht- en ruimtevaart, medisch en industrie.
Wat is je rol?

Door je vakinhoudelijke expertise en sterke persoonlijkheid weet je (project)controlling verder te ontwikkelen. In deze zelfstandige functie rapporteer je functioneel aan de Vice President Design Engineering en hiërarchisch aan de Manager Finance.Hoe kun je waarde toevoegen?

 • Met je analytische vaardigheden heb je goed door wat resultaten betekenen en kun je de juiste adviezen geven om de toekomstige resultaten te sturen.
 • Je bent secuur en positief kritisch en kunt met jouw kritische blik het management van Design Engineering van de juiste adviezen voorzien op financieel gebied.
 • Je bent communicatief sterk en weet op de juiste manier financiële informatie over te brengen en objectief en constructief op te treden.
 • Je hebt een ondernemende mindset en neemt je verantwoordelijkheid, waarbij je je focust op verbeteringen en verbetervoorstellen initieert en implementeert.

Je hebt de volgende taken:

 • Proactieve kostenbewaking, zowel algemene divisie kosten als projectkosten.
 • Signaleren en analyseren van financiële trends en ontwikkelingen en hier vervolgens op inspelen. 
 • Verder ontwikkelen van het managementinformatiesysteem.
 • Bewaken van jaarbudgetten.
 • Je bent verantwoordelijk voor de maandelijkse financiële afsluiting van de divisie Design Engineering. Een belangrijk aspect hierin is de resultaatbepaling van de projecten.
 • Verantwoordelijk voor opvolging van de interne audits van de Corporate SOX audit.
 • Je houdt je bezig met het analyseren, controleren, opstellen en aanleveren van diverse rapportages voor zowel in- als extern gebruik.

Vereisten

Wij zoeken een collega die:

 • Gemakkelijk in de omgang is en een echte teamplayer.
 • Een sterk analytisch vermogen en technische affiniteit heeft.
 • Proactief en gedreven is en dit inzet om verbeteringen te implementeren.
 • Sterke overtuigingskracht heeft en stressbestendig is.
 • Minimaal een hbo-opleiding richting Finance afgerond heeft (zoals Accountancy of Bedrijfseconomie).
 • De Engelse taal uitstekend beheerst, zowel in woord als geschrift.
 • Minimaal 4 jaar relevante werkervaring heeft in de rol van Accountant of Controller.


Wij bieden:

Een mooie baan waar je onderdeel bent van een wereldwijd bedrijf. Hierin werk je in zelfstandige teams waar we open staan voor het opperen én uitvoeren van je nieuwe initiatieven en ideeën. Je werkt in een dynamische omgeving die je de ruimte biedt snel stappen te maken, door te groeien en verantwoordelijkheid te krijgen.

Binnen deze omgeving is het werk niet alleen uitdagend, maar vooral erg leuk. Binnen deze omgeving is het werk niet alleen uitdagend, maar vooral erg leuk. Zo bieden we flexibele werktijden. Zolang jij zorgt dat je werk af is, is er binnen Benchmark de mogelijkheid om op een flexibele manier je werktijden in te delen.


Benchmark Almelo


Benchmark in Almelo maakt onderdeel uit van de multinational Benchmark Electronics Inc., een beursgenoteerde onderneming op het gebied van het vervaardigen van elektronica en het leveren van diensten richting Original Equipment Manufacturers (OEM’s). Bij Benchmark werk je voor bedrijven die impact maken met hun innovaties, zo ontwikkelen ze nieuwe producten die de veiligheid, gezondheid of juist het gemak vergroten.

Deze producten leveren ze vanaf het productontwerp tot en met volumeproductie en zelf rechtstreeks aan de eindgebruiker. Dit gehele proces, van ontwerp tot en met productie, wordt geheel in Almelo uitgevoerd. Momenteel heeft Benchmark Inc 23 vestigingen. In Almelo werken 700 medewerkers.Interesse?

Ben je geïnteresseerd geraakt in het werken bij een snelgroeiende, internationaal opererende projecten organisatie? Solliciteer dan direct! Ben je op zoek naar meer informatie? Neem dan contact op met Manon Voskamp via manon.voskamp@bench.com.Noot voor bureaus:
Aan het ongevraagd presenteren van cv’s of profielen van kandidaten kunnen geen rechten c.q. verplichtingen worden ontleend.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar