Controller Manufacturing

Functieomschrijving

Als Controller Manufacturing ben je de financieel-economische specialist van onze productieactiviteiten en ondersteun je het management door toezicht te houden op de financiën.


Daarnaast ben je als Controller Manufacturing verantwoordelijk voor de dagelijkse supervisie van de financiële administratie en het secretariaat. Je verzorgt samen met de medewerkers Finance de periodieke afsluiting van de grootboekadministratie en diverse andere rapportages. Jij bent het aanspreekpunt binnen de organisatie omtrent de administratie en rapporteert rechtstreeks aan onze Finance Manager.

Onze afdeling Manufacturing is het organisatieonderdeel dat verantwoordelijk is voor het ontwikkelen, inrichten, onderhouden en continu verbeteren van de productieprocessen inclusief bijbehorende instructies en middelen. Hier worden complexe producten geproduceerd vanuit verschillende disciplines (elektronica, software, mechanica en test) voor Original Equipment Manufacturers (OEM’s). Met een kleine 400 collega’s worden hier hoogwaardige producten geproduceerd voor het marktsegment lucht- en ruimtevaart en medische en industriële producten.

Met je collega Controller Design Engineering zorgen jullie voor het toezicht op de financiën; je rapporteert aan de Finance Manager.

Wat voeg jij toe?

 • Met jouw analytische vaardigheden heb je goed door wat resultaten aangeven en kun je de juiste adviezen geven om de toekomstige resultaten te verbeteren.
 • Je bent secuur en positief kritisch en kunt met jouw kritische blik het management van Manufacturing van de juiste adviezen voorzien.
 • Daarnaast ben je communicatief sterk en weet je op de juiste manier financiële informatie over te brengen en objectief en constructief op te treden.
 • Verder heb je een ondernemende mindset en neem je verantwoordelijkheid, waarbij je je focust op verbeteringen en verbetervoorstellen initieert en implementeert.

Werkzaamheden

 • Opstellen en analyseren van diverse rapportages voor zowel in- als extern gebruik. Hieruit haal je de juiste financiële informatie om het MT van Manufacturing van advies te voorzien en bereid je het financiële beleid voor.
 • Verantwoordelijk voor de juiste uitvoering, tijdigheid en volledigheid van de financiële administratie;
 • Coachen en begeleiden van zes medewerkers van de afdelingen financiële administratie en Secretariaat.
 • Ook zorg je voor de planning- & control-cyclus en maak je begrotingen en meerjarenplanningen op.

Functie-eisen

 • Je bent proactief en gedreven en zet dit in om met verbeteringen te komen en deze te implementeren.
 • Je hebt een sterk analytisch vermogen.
 • Je beschikt over sterke overtuigingskracht en je bent stressbestendig.
 • Je bent gemakkelijk in de omgang en een echte teamplayer.
 • Je beschikt minimaal over een afgeronde hbo-opleiding richting Finance (zoals Accountancy of Bedrijfseconomie) en over een uitstekende beheersing van de Engelse taal (zowel in woord als geschrift).
 • Dit heb je aangevuld met minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie, bijvoorbeeld in de rol van (assistent) accountant of (assistent) controller.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring in een soortgelijke functie in een organisatie met een productieomgeving en je hebt technische affiniteit.

Vereisten

Wij bieden

Een werkomgeving waar je onderdeel bent van een wereldwijd bedrijf. Hier staan we open voor nieuwe initiatieven en ideeën van iedereen. Je werkt in een dynamische omgeving die je de ruimte biedt snel stappen te maken, door te groeien en verantwoordelijkheid te krijgen. Deze stappen zijn mogelijk binnen en buiten je huidige functiegebied. Binnen deze omgeving is het werk niet alleen uitdagend, maar vooral erg leuk. Wij bieden naast een passend salaris uitstekende voorwaarden zoals:

 • 27 vakantiedagen en 13 atv-dagen.
 • Flexibele werktijden. Zolang jij zorgt dat je werk af is, is er binnen Benchmark de mogelijkheid om op een flexibele manier je werktijden in te delen.
 • Brede ontwikkelingsmogelijkheden. Binnen Benchmark zijn er talloze mogelijkheden om je te ontwikkelen.
 • Ondernemerschap wordt gezien, gewaardeerd en gestimuleerd.

Benchmark
Benchmark in Almelo maakt onderdeel uit van de multinational Benchmark Inc., een beursgenoteerde onderneming op het gebied van het vervaardigen van elektronica en het leveren van diensten richting original equipment manufacturers (OEM’s). Benchmark heeft klanten die impact maken met hun innovaties. We ontwikkelen en produceren nieuwe producten die de veiligheid en gezondheid verbeteren of juist het gemak vergroten. Deze producten leveren we vanaf het productontwerp tot en met volumeproductie en zelf rechtstreeks aan de eindgebruiker.
Dit gehele proces, van ontwerp tot en met productie, wordt geheel in Almelo uitgevoerd. Momenteel heeft Benchmark Inc. 23 vestigingen, waarvan het hoofdkantoor in de Verenigde Staten zit. In Almelo werk je met meer dan 400 collega’s.

Interesse
Ben je geïnteresseerd geraakt in het werken bij deze snelgroeiende en internationaal opererende organisatie? Reageer dan snel! Ben je op zoek naar meer informatie? Neem dan contact op met Manon Voskamp via almelo.recruitment@bench.com.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Aan het zonder opdracht, vanuit HR, voorstellen van kandidaten kunnen geen rechten c.q. verplichtingen worden ontleend.