Electro Mechanical Engineer

Functieomschrijving


Vacature (Electro-)Mechanical Engineer


Als (Electro-)Mechanical Engineer bij Benchmark ben je specialist op het gebied van elektromechanische designs binnen de afdeling Design Engineering met focus op klanten in de semicon-industrie.

Doordat zowel de ontwikkeling als de productie in Almelo plaatsvindt, ben je als Engineer betrokken bij het complete proces, van concept tot proto-/volumeproductie. Je werkt in een hightech omgeving met veel verschillende disciplines. In deze rol ben je technisch verantwoordelijk voor jouw design.


Wat jij kunt toevoegen

Binnen deze functie zal de focus liggen op innovatie en het ontwikkelen van elektromechanische designs.

Je werkt in een hightech-omgeving met veel verschillende disciplines, waarbij jij als Engineer een belangrijke rol speelt bij lay-out, routing, onderdelenselectie, ontwerp, implementatie, testen en probleemoplossing van alle elektronisch aangedreven modules.

In deze functie is er nauw contact tussen de klant en Benchmark. Wekelijks zijn er statusupdates per project, maar ook tussentijdse overleggen. Daarnaast is het zeer laagdrempelig om eigenaren van bepaalde ontwerpen, documenten of competence teams aan te spreken indien nodig.

Dit doe je voor hightech machine in de semiconductor-industrie. Daarbij worden zeer hoge systeemeisen gesteld op het gebied van onder andere elektronische interferentie(EMC), mechanische trillingen, en warmte afvoer. Daarnaast moet er worden voldaan aan (internationale) industriële normen / voorschriften en wordt een zeer hoge betrouwbaarheid gevraagd. Bijkomend voordeel is dat Benchmark een organisatie is in de Electronic Manufacturing Services (EMS), die een aantal interessante markten bedient, waardoor je na ieder project van 1-1,5 jaar weer in een nieuwe markt kunt werken, voor een nieuwe klant en/of een nieuw product met weer nieuwe uitdagende technologieën.

Hoe je waarde toevoegt

 • Je ultieme uitdaging in je functie is het bedenken en volledig uitwerken van concepten die voldoen aan alle gestelde specificaties.
 • Door ondernemend te zijn en verantwoordelijkheid te nemen.
 • Door zelfkennis te tonen en je competenties te laten zien in de functie en te weten wanneer je hulp nodig hebt en daar vervolgens naar handelen door deze te zoeken.
 • Door samen het proces rond te willen krijgen en te zorgen voor een gezellig team.

Je hebt de volgende taken

 • Je bent verantwoordelijk voor je eigen werkplanning.
 • Werk samen met andere Engineer uit verschillende sectoren, systeemingenieurs, elektrotechnici, werktuigbouwkundigen, fabricagetechnici en buitendienstingenieurs.
 • Concept en gedetailleerd 3D CAD-ontwerp van elektrische kasten, modules, rekken en PCBA volgens de vereisten van de halfgeleiderindustrie, en voorbereiden op 2D-tekeningen voor productie.
 • Creëren van gedetailleerde ontwerpdocumentatie en beoordelingsdocumenten, inclusief prestatiespecificatie, ontwerpspecificatie, kritisch ontwerpbeoordelingsdocument, testspecificatie, testrapport en meer.


Functievereisten

Wij zoeken een nieuwe collega met

 • Een afgeronde hbo/wo-opleiding op het gebied van Mechanical Engineering of aanverwant (Kennis in elektromechanica met een brede reikwijdte op de meeste gerelateerde velden.)
 • Ervaring met NX en Teamcenter is een pre.
 • Een daadkrachtige, proactieve en resultaatgerichte mindset.

Benchmark geeft de mogelijkheid te ontwikkelen

Bij Benchmark in Almelo wordt gewerkt in multidisciplinaire teams en in Almelo wordt zowel de ontwikkeling als productie van producten gedaan.

Naast primaire en secundaire voorwaarden vind ik de vrijheid die je bij Benchmark krijgt om jezelf te ontwikkelen fantastisch, maar Benchmark houdt ook van ondernemerschap. We hebben een vrij platte organisatie waarin veel kan.

Maar wat bij Benchmark verder interessant is, is dat je in je als techneut kunt doorgroeien naar System Engineer, System Architect en zelfs tot principal consultant die deel uitmaakt van het Advanced Tech Team. Daarnaast kun je ook doorgroeien in de richting van Projectleider of PM.

Professionele organisatie die toch wendbaar is en niet log, waarbij veel ruimte is voor ondernemerschap en je inbreng ook wordt gezien en beloond.

Verder bieden we:

 • 27 vakantiedagen en 13 atv-dagen.
 • Flexibele werktijden. Zolang jij zorgt dat je werk af is, is er binnen Benchmark de mogelijkheid om op een flexibele manier je werktijden in te delen.

Ten slotte wordt ondernemerschap gezien, gewaardeerd en gestimuleerd.

Benchmark

Benchmark in Almelo maakt onderdeel uit van de multinational Benchmark Inc., een beursgenoteerde onderneming op het gebied van het vervaardigen van elektronica en het leveren van diensten richting original equipment manufacturers (OEM’s). Bij Benchmark werk je voor bedrijven die impact maken met hun innovaties, zo ontwikkelen ze nieuwe producten die de veiligheid, gezondheid of juist het gemak vergroten. Dit gehele proces, van ontwerp tot en met productie, wordt geheel in Almelo uitgevoerd. Momenteel heeft Benchmark Inc 23 vestigingen. In Almelo werken zo’n 500 medewerkers.

Interesse

Ben je geïnteresseerd geraakt in het werken bij een snelgroeiende, internationaal opererende projecten organisatie? Reageer dan direct! Ben je op zoek naar meer informatie? Neem dan contact op met Manon Voskamp via almelo.recruitment@bench.com.


Noot voor bureaus:
Aan het ongevraagd presenteren van
cv’s of profielen van kandidaten kunnen geen rechten c.q. verplichtingen worden ontleend.