Hardware Design Engineer

Functieomschrijving

Als Hardware Design Engineer bij Benchmark heb je de mogelijkheid om je te ontwikkelen binnen de discipline Electrical Engineering. Je bent onderdeel van een multidisciplinair team in een internationale omgeving en denkt in projectteamverband mee over de opzet van het totale
(sub-)systeem. Binnen dit team ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, implementeren en verifiëren van deze systemen. 


Wat jij kunt toevoegen

Je werkt in projectteamverband en hebt een belangrijke uitvoerende rol bij het detail ontwerp, de realisatie en verificatie van een of meerdere subsystemen ten behoeve van High Tech producten. Het doel is dat deze systeemdelen voldoen aan de betreffende subsysteem specificaties. Jij geeft advies op jouw specifieke aandachtsgebied binnen het project.


Je hebt de volgende taken

 • Je bent verantwoordelijk voor ontwerp-, simulatie-, implementatie en verificatie van zowel analoge als digitale circuits in samenwerking met andere disciplines zoals mechanica- en embedded softwareontwikkeling.
 • Je bezoekt klanten voor technische besprekingen.
 • Je communiceert over de technische voortgang aan projectleider. 

Wij zoeken een nieuwe collega

 • Met een afgeronde hbo- of wo-opleiding op het gebied van Elektrotechniek/ Elektronica of aanverwant.
 • Die beschikt over minimaal 2 jaar ervaring als Hardware Engineer in de ontwikkeling van digitale circuits binnen productontwikkeling.

Waar ben jij sterk in?

 • Je hebt enige ervaring met het gebruik van simulatie tools en meetapparatuur voor het ontwerpen van-  en meten aan schakelingen en interfaces.
 • Je hebt ervaring met circuits waarin FPGA’s en CPLD’s gebruikt worden.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met simulatie tools om de signal-integrity te waarborgen, m.a.w. optimale afsluiting van signaal-lijnen, lijn lengte optimalisatie, etc.
 • Ten slotte beschik je over goede mondelinge en schriftelijke communicatietechnieken t.b.v. technische productdocumentatie, kennisvergaring, informatieoverdracht en instructie.

Vereisten

 Wij bieden

Een werkomgeving waar je onderdeel bent van een wereldwijd bedrijf. Hierin werk je in zelfstandige teams waar we open staan voor nieuwe initiatieven en ideeën van iedereen. Je werkt in een dynamische omgeving die je de ruimte biedt snel stappen te maken, door te groeien en verantwoordelijkheid te krijgen. Deze stappen zijn mogelijk binnen en buiten je huidige functiegebied. Binnen deze omgeving is het werk niet alleen uitdagend, maar vooral erg leuk. Wij bieden naast een passend salaris uitstekende voorwaarden zoals:

 • 27 vakantiedagen en 13 atv-dagen.
 • Flexibele werktijden. Zolang jij zorgt dat je werk af is, is er binnen Benchmark de mogelijkheid om op een flexibele manier je werktijden in te delen.
 • Brede ontwikkelingsmogelijkheden. Binnen Benchmark zijn er talloze mogelijkheden om je te ontwikkelen.
 • Ondernemerschap wordt gezien, gewaardeerd en gestimuleerd.

Benchmark
Benchmark in Almelo maakt onderdeel uit van de multinational Benchmark Inc., een beursgenoteerde onderneming op het gebied van het vervaardigen van elektronica en het leveren van diensten richting original equipment manufacturers (OEM’s). Bij Benchmark werk je voor bedrijven die impact maken met hun innovaties, zo ontwikkelen ze nieuwe producten die de veiligheid, gezondheid of juist het gemak vergroten. Deze producten leveren ze vanaf het productontwerp tot en met volume productie en zelf rechtstreeks aan de eindgebruiker. Dit gehele proces, van ontwerp tot en met productie, wordt geheel in Almelo uitgevoerd. Momenteel heeft Benchmark Inc 23 vestigingen. In Almelo werken meer dan 400 medewerkers.

Interesse
Ben je geïnteresseerd geraakt in het werken bij een snelgroeiende, internationaal opererende projecten organisatie? Solliciteer dan direct! Ben je op zoek naar meer informatie? Neem dan contact op met Manon Voskamp via almelo.recruitment@bench.com.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Aan het zonder opdracht, vanuit HR, voorstellen van kandidaten kunnen geen rechten c.q. verplichtingen worden ontleend.