Overslaan naar content

Financial Controller

Hybride
  • Almelo, Overijssel, Nederland
€ 4.000 - € 6.000 per maandFinance

Functieomschrijving

Als Financial Controller Manufacturing ben je de financieel-economische specialist binnen onze productiedivisie en ondersteun je het management door toezicht te houden op de financiën. Wij zijn op zoek naar een nieuwe financiële topper wegens het aankomende pensioen van een collega. Het Finance-team bestaat naast jou uit een Manager Finance, twee Business Controllers, één Financial Controller en een Administratieafdeling. Samen zijn ze verantwoordelijk om de twee divisies van Benchmark Electronics B.V.; te weten Manufacturing en Design Engineering te beheersen.


Wat voeg je toe?

In jouw rol als Financial Controller speel je een cruciale rol in het vlotte verloop van de maandafsluiting en de tijdige oplevering van financiële rapportages intern en naar ons hoofdkantoor in de VS. Daarnaast werk je samen met de Business Controllers en andere afdelingen in projectgroepen aan specialistische uitdagingen, zoals kostprijsanalyses, commerciële tariefberekeningen en analyses op werkorders en het grootboek. Kortom een heel veelzijdige rol!


Bij Manufacturing word gewerkt vanuit verschillende disciplines (elektronica, software, mechanica en test) voor Original Equipment Manufacturers (OEM’s). Met ruim 500 collega’s binnen de productiedivisie worden hoogwaardige producten geproduceerd voor het marktsegment lucht- en ruimtevaart, de medische sector en industrie. Jij houdt hierin het financiële overzicht en rapporteert direct aan de Manager Finance van Benchmark Almelo.

Wat ga je doen?

- Optimaal inrichten van werkprocessen en uitvoeren van de Planning- & Control cyclus met primaire focus op de afdeling Manufacturing.

- Maken van periodieke financiële rapportages, begrotingen en opstellen van meerjarenplanningen.

- In kaart brengen van financiën om het MT van Manufacturing van cijfermatige input te voorzien.

- Samenwerken met accountants en fiscalisten bij de jaarlijkse interne en externe audits.


Wat breng je mee?

- Afgeronde hbo of wo-opleiding richting Finance (zoals Accountancy of Bedrijfseconomie).

- Aantal jaren relevante werkervaring, bijvoorbeeld in de rol van Accountant of (Assistent) Controller.

- Je beschikt over actuele kennis van financiële administratie, projectadministratie en boekhouden.

- Jij voelt je thuis in een informele omgeving en bent communicatief sterk met overtuigingskracht.

- Proactief en gedreven om verbetervoorstellen te initiëren en deze (samen) te implementeren.

- Ervaring in een soortgelijke functie in een organisatie met een productieomgeving (pre).

- Competenties: accuraat, positief kritisch, analytisch en een teamplayer.


Wat bieden we jou?

Een werkomgeving waar je onderdeel bent van een wereldwijd bedrijf. Hierin werk je in zelfstandige teams waar we open staan voor nieuwe initiatieven en ideeën van iedereen. Je werkt in een dynamische omgeving die je de ruimte biedt snel stappen te maken, door te groeien en verantwoordelijkheid te nemen. Wij bieden naast een passend salaris uitstekende voorwaarden zoals:

  • Salaris met een range van €4000,- t/m €6000,- op basis van ervaring en opleidingsniveau.
  • Hybride werken; je krijgt de vrijheid om jouw werkplek en tijden flexibel in te richten.
  • Brede ontwikkelingsmogelijkheden vanuit de Benchmark Academy.
  • Ondernemerschap wordt gezien, gewaardeerd en gestimuleerd.
  • BeFit programma: blijf fit door te sporten met je collega’s.
  • 27 vakantiedagen en 13 atv-dagen.

Over ons

Benchmark in Almelo maakt onderdeel uit van de multinational Benchmark Electronics Inc., een beursgenoteerde onderneming op het gebied van het vervaardigen van elektronica en het leveren van diensten richting original equipment manufacturers (OEM’s).

Bij Benchmark werk je voor bedrijven die impact maken met hun innovaties. Zo ontwikkelen we nieuwe producten die de veiligheid of gezondheid verbeteren of juist het gemak vergroten. Deze producten worden geleverd van productontwerp t/m volumeproductie en soms rechtstreeks aan de eindgebruiker. Dit gehele proces, van ontwerp t/m productie, wordt geheel in Almelo uitgevoerd. Wereldwijd heeft Benchmark Electronics Inc. momenteel 23 vestigingen. Op onze vestiging in Almelo werken we met ruim 700 collega’s.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd geraakt in het werken bij een snelgroeiende, internationaal opererende projecten organisatie? Solliciteer dan direct! Ben je op zoek naar meer informatie? Neem dan contact op met Bram Alink via almelo.recruitment@bench.com

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Aan het zonder opdracht, vanuit HR, voorstellen van kandidaten kunnen geen rechten c.q. verplichtingen worden ontleend.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar