Skip to content

HR Manager

Nederland, Overijssel, AlmeloHuman Resources

Functieomschrijving


Heb jij een duidelijke visie op HR-gebied en wil je de organisatie hierin verder helpen bouwen?

We zoeken onze nieuwe HR Manager in onze dynamische, global omgeving.

Klinkt dit als jouw nieuwe uitdaging? Dan gaan wij graag met jou in gesprek!


Jouw rol

In deze rol ben je verantwoordelijk voor de volgende stap in onze HR-strategie. Je focus ligt daarbij op de strategische personeelsplanning, de in- en doorstroom van onze collega’s en op strategische HR-vraagstukken.
Je bent de sparringpartner voor de directie, het MT en de HR Business Partner Design Engineering in de ontwikkelingen van Benchmark.

De topics vanuit ons Amerikaanse moederbedrijf vertaal je naar beleid en acties binnen Benchmark Almelo.


Je hebt de volgende taken

Als HR Manager geef je met je duidelijke visie richting en adviseer je de directie en managers over strategische en tactische HR-onderwerpen die aansluiten op de business strategie en doelstellingen.

Dit kun je omdat je de business en markt snapt. Daarnaast moeten er concrete resultaten worden geboekt; dit bekijk je vanuit een commercieel oogpunt. We hechten hierbij veel waarde aan het menselijke aspect van de organisatie.

Als HR Manager ben je lid van het managementteam Manufacturing en ga je samen met hen de HR-data analyseren en kom je met voorstellen om de organisatiedoelstellingen waar te maken. Daarbij houd je altijd de belangen van Benchmark Almelo breed in ogenschouw.

Je weet het verschil te maken door de inzet van mensen te optimaliseren, in te spelen op talentmanagement, door je mening te delen en door gerichte coaching technieken in te zetten om de organisatie te versterken.

Je geeft leiding aan ons gezellige HR-team met humor, dat bestaat uit twee HR-/Salarisadministrateurs, de HR Business Partner Design Engineering en de Technical Recruiter.

In deze functie rapporteer je hiërarchisch aan de General Manager en functioneel aan de Vice President HR Global.

Vereisten

Wij zoeken jou als je

 • Wo-werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding in de richting van Business Administration (HRM of aanverwant) hebt en de Nederlands en Engelse taal goed beheerst.
 • Minimaal +/- 5 jaar ervaring hebt binnen HR, waarvan een aantal jaar leidinggevende ervaring.
 • Een duidelijke visie hebt en nauwkeurig werkt.
 • Sterke coachingsvaardigheden hebt en goed overzicht kan houden.
 • De arbeidsmarkt binnen onze branche kent, vernieuwende ideeën hebt over hoe hiermee om te gaan en diepgaande kennis hebt van HR-onderwerpen en de laatste ontwikkelingen in het vakgebied.
 • Doortastend bent en beslissingen durft te nemen.
 • Een teamplayer bent met humor en enthousiasme en staat voor het HR-team.
 • Een energieke en organisatie sensitieve HR-professional bent met een duidelijke visie op HR.


Wij bieden

Een plek in het leukste HR-team van de regio met regelmatig tijd voor een uitje.
Je komt daarnaast terecht in een werkomgeving waar je onderdeel bent van een wereldwijd bedrijf. Hierin werk je in zelfstandige teams waar we open staan voor nieuwe initiatieven en ideeën van iedereen. Je werkt in een dynamische omgeving, waarin het werk niet alleen uitdagend, maar vooral erg leuk is.

Benchmark Almelo bestaat uit ruim 500 medewerkers en twee afdelingen: Manufacturing en Design Engineering. Binnen de afdeling Manufacturing werken zo’n 380 collega’s.

Wij bieden naast een passend salaris uitstekende voorwaarden zoals:

 • Een hybride werkplek.
 • Flexibele werktijden. Zolang jij zorgt dat je werk af is, is er binnen Benchmark de mogelijkheid om op een flexibele manier je werktijden in te delen.
 • Een bonusregeling.
 • Ondernemerschap wordt gezien, gewaardeerd en gestimuleerd.


Benchmark

Benchmark in Almelo maakt onderdeel uit van de multinational Benchmark Inc., een beursgenoteerde onderneming op het gebied van het vervaardigen van elektronica en het leveren van diensten richting original equipment manufacturers (OEM’s).

Bij Benchmark werken we voor bedrijven die impact maken met hun innovaties, zo ontwikkelen we nieuwe producten die de veiligheid, gezondheid of juist het gemak vergroten. Deze producten leveren we vanaf het productontwerp tot en met volumeproductie en zelf rechtstreeks aan de eindgebruiker. Dit gehele proces, van ontwerp tot en met productie, wordt geheel in Almelo uitgevoerd. Momenteel heeft Benchmark Inc. 23 vestigingen. In Almelo werken ruim 500 medewerkers.


Interesse

Ben je geïnteresseerd geraakt in het werken bij een snelgroeiende, internationaal opererende projecten organisatie? Solliciteer dan direct! Ben je op zoek naar meer informatie? Neem dan contact op met Manon Voskamp via almelo.recruitment@bench.com.


Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Aan het zonder opdracht, vanuit HR, voorstellen van kandidaten kunnen geen rechten c.q. verplichtingen worden ontleend.

of