Skip to content

Interim Corporate Recruiter (0,8 - 1 FTE)

Nederland, Overijssel, AlmeloHuman Resources

Functieomschrijving


Als Corporate Recruiter (32 – 40 uur) bij Benchmark kun je het verschil maken voor de instroom van nieuwe collega’s. Je bent de onmisbare schakel in de groei van onze organisatie. Met jouw enthousiasme, daadkracht en ervaring weet je nog meer collega’s te interesseren voor Benchmark, die passen bij onze cultuur en met wie wij in de toekomst nog succesvoller zijn.

Daarnaast ben je verantwoordelijk de positionering en de zichtbaarheid van Benchmark op de arbeidsmarkt.

Je komt terecht in ons sociale, open HR-team met ruimte voor humor. Ons team bestaat uit een HR Manager, HR Business Partner en 2 HR- en Salarisadministrateurs. In verband met de groei van Benchmark én verlof vanaf september zijn wij zijn op zoek naar onze leuke collega die ons team tot in ieder geval maart 2023 kan versterken.


Wat jij kunt toevoegen

Benchmark is volop in ontwikkeling en we hebben de ambitie om verder te groeien. Daarom zijn we continu op zoek naar nieuwe ondernemende collega’s; want alleen met de juiste collega’s kunnen wij onze ambities waarmaken. Als Corporate Recruiter ben je het aanspreekpunt op het gebied van recruitment en sta je aan de voorkant van onze organisatie. Jij weet wie Benchmark verder kan helpen groeien.

Allereerst zal je samen met je collega Corporate Recruiter verantwoordelijk zijn voor het recruitment van nieuwe collega’s en de Employer Branding van Benchmark. In het benaderen van deze kandidaten ligt de focus met name op de technische profielen van hoger opgeleiden, zoals Embedded Software, Mechanical, Electrical en Manufacturing Engineers en Program en Projectmanagers. Je zorgt voor een nog grotere zichtbaarheid van Benchmark op de arbeidsmarkt en zorgt voor een goede opvolging tijdens het recruitmentproces, zodat onze potentiële nieuwe collega’s een optimale candidate experience hebben.

Vanaf september ben je binnen Benchmark als enige verantwoordelijk voor het Recruitment en de Employer Branding.


Hoe je waarde toevoegt

 • Je hebt een ondernemende mindset en neemt initiatief in het benaderen van de arbeidsmarkt.
 • Ondanks de schaarste op de arbeidsmarkt vind jij het talent en weet je hen te binden aan Benchmark.
 • Je weet de juiste kanalen aan te boren voor nieuwe ambitieuze collega’s die passen bij onze organisatie.


Je hebt de volgende taken

 • Samen met de Hiring Managers en je collega Corporate Recruiter zorg je voor de juiste input voor het benaderen van nieuwe collega’s.
 • Je benadert potentiële nieuwe medewerkers proactief via LinkedIn, andere socialmediakanalen en via jobboards.
 • Je ziet erop toe dat de inkomende sollicitaties worden opgevolgd.
 • Samen met je collega Corporate Recruiter ben je het aanspreekpunt voor leidinggevenden op het gebied van recruitmentvraagstukken.
 • Je bedenkt creatieve ideeën om interessante doelgroepen te bereiken en je organiseert initiatieven om je ideeën om te zetten in volgende successen.
 • Je voert de laatste gesprekken met de kandidaten en evalueert samen met de hiring managers de interviews en adviseert proactief over het aannemen of afwijzen van de kandidaten.
 • Je onderhoudt het contact met (hoge)scholen en universiteiten en promoot Benchmark hier actief.
 • Je denkt actief mee in het verbeteren van het recruitmentproces en natuurlijk het versterken van onze Employer Branding.
 • Je start campagnes, en organiseert en coördineert activiteiten of andere creatieve wervingsstrategieën voor verschillende functies en doelgroepen om zo meer bekendheid te creëren voor het werken bij Benchmark.

Vereisten


Jij bent

 • Op Interim basis beschikbaar tot maart 2023, voor minimaal 32 tot 40 uur per week.
 • Minimaal op hbo-niveau afgerond.
 • De Corporate Recruiter met minimaal 3 jaar ervaring in het recruitment van hoger opgeleide technische profielen, bij voorkeur binnen een hightech organisatie.
 • Proactief en creatief in het benaderen van nieuwe collega’s, speelt in op recruitmenttrends en je weet hen te binden aan Benchmark.
 • Analytisch sterk, houdt het (vacature)overzicht en kan precies uitvinden waar de juiste nieuwe collega’s zich bevinden.
 • Daadkrachtig en enthousiast en kan moeiteloos omgaan met verschillende stakeholders binnen de organisatie.
 • Een echte teamplayer, met goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift (zowel in het Nederlands als in het Engels).


Wij bieden

Een werkomgeving waar je onderdeel bent van een wereldwijde organisatie. Hierin werk je in zelfstandige teams waar we open staan voor nieuwe initiatieven en ideeën van iedereen. Je werkt in een dynamische omgeving met ruimte voor optimalisatie en een organisatie die je de ruimte biedt snel stappen te maken, door te groeien en verantwoordelijkheid te krijgen.
Binnen deze omgeving is het werk niet alleen uitdagend, maar vooral erg leuk. Wij bieden naast een passend salaris uitstekende voorwaarden zoals:

 • Flexibele werktijden. Zolang jij zorgt dat je werk af is, is er binnen Benchmark de mogelijkheid om op een flexibele manier je werktijden in te delen.
 • Brede ontwikkelingsmogelijkheden. Binnen Benchmark zijn er talloze mogelijkheden om je te ontwikkelen zoals cursussen of trainingen.
 • Ondernemerschap wordt gezien, gewaardeerd en gestimuleerd.


Benchmark

Benchmark is een wereldwijde partner gefocust op het ontwerpen en ontwikkelen van elektronicaproducten en het leveren van diensten richting Original Equipment Manufacturers (OEM's). We werken voor bedrijven die impact maken met hun innovaties, zo ontwikkelen we nieuwe producten die de veiligheid, gezondheid of juist het gemak vergroten. Deze producten leveren we van het productontwerp tot en met volume productie en zelfs rechtstreeks aan de eindgebruiker. Dit gehele proces, van ontwerp tot en met productie, wordt geheel in Almelo uitgevoerd.

Interesse

Ben je geïnteresseerd geraakt in het werken bij een snelgroeiende, internationaal opererende projectenorganisatie? Solliciteer dan direct! Ben je op zoek naar meer informatie? Neem dan contact op met Manon Voskamp via manon.voskamp@bench.com.

of