Skip to content

Mechanical Engineer

Almelo, Overijssel, NederlandDesign Engineering

Functieomschrijving

Als (Electro-)Mechanical Engineer bij Benchmark ben je specialist op het gebied van elektro mechanische designs binnen de afdeling Design Engineering met focus op klanten in de semicon-industrie. Het is aan jou om een product/module van concept, via een prototype tot productie te ontwikkelen. In deze rol ben je technische verantwoordelijk voor jou design. Daarnaast ben je ook het technische aanspreekpunt voor onze klanten.


Wat jij kunt toevoegen

Binnen deze functie zal de focus liggen op innovatie en het ontwikkelen van Electro mechanische designs.

De functie van elektromechanisch ingenieur zal een belangrijke rol spelen bij lay-out, routing, onderdelenselectie, ontwerp, implementatie, testen en probleemoplossing van alle elektronisch aangedreven modules voor een hightech machine in de semi conductor industrie. Daarbij worden zeer hoge systeemeisen gesteld op het gebied van onder andere elektronische interferentie(EMC), mechanische trillingen, en warmte afvoer. Daarnaast moet er worden voldaan aan (internationale) industriële normen / voorschriften en wordt een zeer hoge betrouwbaarheid gevraagd.

Hoe je waarde toevoegt

 • Je creëert een professionele omgeving waarin je mensen stimuleert om zich te ontwikkelen
 • Je neemt trends en de ontwikkeling van nieuwe technologieën waar en past deze toe.
 • Je hebt een ondernemende mindset, neemt je verantwoordelijkheid en bent een voorbeeld voor de engineers
 • Je ontwikkelt jezelf door jezelf uit te dagen, en te leren van mogelijke fouten.
 • Je bent in staat om gezamenlijk met onze klanten tot innovatieve product concepten te komen.

Je hebt de volgende taken

 • Werkplanning en coördinatie voor zichzelf en andere teamleden.
 • Werk samen met andere Engineer uit verschillende sectoren, systeemingenieurs, elektrotechnici, werktuigbouwkundigen, fabricagetechnici en buitendienstingenieurs.
 • Concept en gedetailleerd 3D CAD-ontwerp van complexe elektrische kasten, modules, rekken en PCBA volgens de vereisten van de halfgeleiderindustrie, en voorbereiden op 2D-tekeningen voor productie.
 • Creëren van gedetailleerde ontwerpdocumentatie en beoordelingsdocumenten, inclusief prestatiespecificatie, ontwerpspecificatie, kritisch ontwerpbeoordelingsdocument, testspecificatie, testrapport en meer.
 • Kabel- / bundelontwerp en routing in 3D-omgeving
 • Modellering van warmteoverdracht, vloeistofstroom en andere kenmerken die de machineprestaties kunnen beïnvloeden, om een ​​experiment te ontwerpen om te valideren of het ontwerp aan de specificaties kan voldoen.
 • Prototypetesten en kabelroutering in de omgeving van halfgeleidermachines en werkbanken, en zullen in staat zijn om de hoofdoorzaak snel te lokaliseren als er een probleem optreedt.
 • Uitgebreide beoordeling van 2D-tekeningen, 3D-ontwerp- en fabricagedocumentatie, en gedetailleerde feedback geven aan ontwerpeigenaren en fabricage.

Wij zoeken een nieuwe collega met

 • Een afgeronde hbo/wo-opleiding op het gebied van Mechanical Engineering of aanverwant (Kennis in elektromechanica met een brede reikwijdte op de meeste gerelateerde velden.)
 • Minimaal vijf jaar werkervaring binnen het vakgebied;
 • Ervaring met NX en Teamcenter is een pre
 • Een ondernemende, daadkrachtige, proactieve en resultaatgerichte mindset.

Vereisten

Wij bie
den

Een werkomgeving waar je onderdeel bent van een wereldwijd bedrijf. Hierin werk je in zelfstandige teams waar we open staan voor nieuwe initiatieven en ideeën van iedereen. Je werkt in een dynamische omgeving die je de ruimte biedt snel stappen te maken, door te groeien en verantwoordelijkheid te krijgen. Deze stappen zijn mogelijk binnen en buiten je huidige functiegebied. Binnen deze omgeving is het werk niet alleen uitdagend, maar vooral erg leuk. Wij bieden naast een passend salaris uitstekende voorwaarden zoals:

 • 27 vakantiedagen en 13 ATV-dagen;
 • Flexibele werktijden;
 • Brede ontwikkelingsmogelijkheden (Benchmark Academy);
 • Ondernemerschap wordt gezien, gewaardeerd en gestimuleerd.


Benchmark Almelo

Benchmark in Almelo maakt onderdeel uit van de multinational Benchmark Inc., een beursgenoteerde onderneming op het gebied van het vervaardigen van elektronica en het leveren van diensten richting original equipment manufacturers (OEM’s). Bij Benchmark werk je voor bedrijven die impact maken met hun innovaties, zo ontwikkelen ze nieuwe producten die de veiligheid, gezondheid of juist het gemak vergroten. Deze producten leveren ze vanaf het productontwerp tot en met volume productie en zelf rechtstreeks aan de eindgebruiker. Dit gehele proces, van ontwerp tot en met productie, wordt geheel in Almelo uitgevoerd. Momenteel heeft Benchmark Inc 23 vestigingen. In Almelo werken 500 medewerkers.

Interesse

Ben je geïnteresseerd geraakt in het werken bij een snelgroeiende, internationaal opererende projecten organisatie? Solliciteer dan direct! Iedereen die bij Benchmark komt werken moet een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) hebben. Dit geldt zowel voor medewerkers in vast dienstverband als voor stagiairs en uitzend- en inhuurkrachten. De VOG mag niet ouder zijn dan twee maanden. Ben je op zoek naar meer informatie? Neem dan contact op met Manon Voskamp via almelo.recruitment@bench.com.

Noot voor bureaus:

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Aan het zonder opdracht, vanuit HR, voorstellen van kandidaten kunnen geen rechten c.q. verplichtingen worden ontleend.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar