Skip to content

Projectleider Design Engineering

Almelo, Overijssel, NederlandProgram Management

Functieomschrijving

Als Projectleider voor de ontwikkelprojecten die wij uitvoeren voor onze klanten ben jij verantwoordelijk voor de kwaliteit en tijdigheid van deliverables terwijl de projectresultaten overeind blijven. Je maakt de vertaalslag van klantbehoeften naar de projectinvulling en verdedigt de projectresultaten door continu vooruit te kijken.

Deze functie is uitermate geschikt voor de ambitieuze (Junior) Projectmanager of Engineer die zich wil ontwikkelen binnen een hoogwaardige internationale speler op topniveau.

Wat jij kunt toevoegen

Jij geeft sturing aan het project. Je faciliteert hiervoor het project framework met administratie, analyses en rapportages, maar de echte sturing gebeurt technisch inhoudelijk en op teamdynamiek. Door je team te lezen en de klant te snappen maak je verstandige keuzes. Naast jouw competenties of potentie om projecten te managen kun je als persoon vanuit jouw karakter, kennis en ervaring een waardevolle bijdrage leveren aan bijvoorbeeld interne verbeterprocessen of business development.

Hoe je waarde toevoegt

Je administreert en analyseert wat achter je ligt maar jouw focus is naar voren. Je kijkt actief naar de kansen en risico’s die voor je liggen en acteert daarop. Doordat je methodisch kunt en wilt werken en de interesse hebt om je te verdiepen in je team, de klant en het te ontwikkelen product ben je in staat voorspelbaar te managen en informeren. Je luistert naar adviezen en kiest op basis hiervan je eigen pad. Hierdoor ligt jouw waarde uiteindelijk in klanttevredenheid en winstgevendheid van jouw project.


Je hebt de volgende taken

De taken die je uit zult voeren in deze rol zijn o.a. het:

 • Opstellen van Quotes en factureren van geleverde diensten.
 • Bouwen van en draagvlak krijgen voor projectplannen.
 • Administreren en rapporteren (intern en extern) van voortgang.
 • Opvolgen van actielijsten en planningen.
 • Actief sturen op risico’s en kansen.
 • Organiseren van de bouw van prototypes of inzet van testhuizen.
 • Faciliteren van jouw projectteam.

Vereisten

Wij zoeken jou

Als je jezelf kunt identificeren met op zijn minst een aantal van onderstaande kenmerken:

 • Ambitieus, met lef en de wil om te leren.
 • Analytisch en in staat om te vertalen naar actie.
 • Technische wo-opleiding in een van de volgende richtingen Electrical Engineering, Software Engineering, Mechanical Engineering.
 • Je hebt ruime ervaring als Engineer in multidisciplinaire ontwikkelteams.
 • Een eigenwijze teamspeler die staat voor wat hij/zij vindt maar ook luistert naar ervaring.
 • In staat om te communiceren op meerdere niveaus in de interne en externe organisatie.
 • Een methodische werker met souplesse.

Wij bieden

Een werkomgeving waar je onderdeel bent van een wereldwijd bedrijf. Hierin werk je in zelfstandige teams waar we open staan voor nieuwe initiatieven en ideeën van iedereen. Je werkt in een dynamische omgeving die je de ruimte biedt snel stappen te maken, door te groeien, tevens via onze Benchmark Academy en verantwoordelijkheid te krijgen.

Deze stappen zijn mogelijk binnen en buiten je huidige functiegebied. Binnen deze omgeving is het werk niet alleen uitdagend, maar vooral erg leuk.
Wij bieden naast een passend salaris uitstekende voorwaarden zoals:

 • 27 vakantiedagen en 13 ATV-dagen (o.b.v. een 40-urige werkweek);
 • Flexibele werktijden. Zolang jij zorgt dat je werk af is, is er binnen Benchmark de mogelijkheid om op een flexibele manier je werktijden in te delen;
 • Brede ontwikkelingsmogelijkheden. Binnen Benchmark zijn er talloze mogelijkheden om je te ontwikkelen zoals cursussen of trainingen;
 • Ondernemerschap wordt gezien, gewaardeerd en gestimuleerd.

Benchmark Almelo

Benchmark is een wereldwijde partner gefocust op het ontwerpen en ontwikkelen van elektronicaproducten en het leveren van diensten richting Original Equipment Manufacturers (OEM's). We werken voor bedrijven die impact maken met hun innovaties, zo ontwikkelen we nieuwe producten die de veiligheid, gezondheid of juist het gemak vergroten. Deze producten leveren we van het productontwerp tot en met volume productie en zelfs rechtstreeks aan de eindgebruiker. Dit gehele proces, van ontwerp tot en met productie, wordt geheel in Almelo uitgevoerd.


Interesse

Ben je geïnteresseerd geraakt in het werken bij een snelgroeiende, internationaal opererende projecten organisatie? Ben je op zoek naar meer informatie? Neem dan contact op met Milena van Maasakker via almelo.recruitment@bench.com.

Noot voor bureaus:

Aan het ongevraagd presenteren van cv’s of profielen van kandidaten kunnen geen rechten c.q. verplichtingen worden ontleend.

of