Skip to content

Sr. Quality Engineer

Nederland, Overijssel, AlmeloQuality Management

Functieomschrijving


Vervul jij graag een cruciale rol in de realisatie van innovatieve producten die de veiligheid, gezondheid of het gemak vergroten? Dan is dit mogelijk een uitgelezen kans.

Als Sr Quality Engineer heb je de uitdagende verantwoordelijkheid om als geweten van een gedeelte van de organisatie te acteren. Dit is essentieel in de borging dat de opgeleverde hightech producten effectief zijn voor de gewenste toepassing en de eisen van de klant afdekken of overtreffen.


Het gedeelte van de organisatie waar jouw focus op ligt is New Product Introduction (NPI) met een sterk accent op Boxbuild. NPI is een integraal onderdeel van de productrealisatie. Bij de vertaling van de klanteisen naar productconcepten en gedetailleerde productontwerp, door de afdeling Design Engineering, ben je vanuit NPI al betrokken. Naarmate het productontwerp volwassener wordt, komt er meer nadruk te liggen op NPI en daarmee dus het productieproces en de bijbehorende productie-inrichting.


Daarbij is het doel uiteindelijk om een effectieve en efficiënte productielijn over te dragen aan de collega’s die verantwoordelijk zijn voor volumeproductie. De geavanceerde complexe oplossingen, die geproduceerd worden tijdens volumeproductie, worden na vrijgave vervolgens op zeer belangrijke plekken ingezet door onze klanten. Niet voor niets is de slogan van Benchmark dan ook: “when it matters”.

Dit vereist dat de complexe oplossingen ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd worden volgens een hoog kwaliteitsniveau.


Je hebt daarbij een positief kritische houding gedurende het productrealisatieproces richting de projectteams. Je coacht en inspireert projectteams in het bereiken van het gewenste niveau en het verleggen van de ambities. Daarbij is een evenwichtige balans belangrijk te vinden tussen betrokkenheid enerzijds en onafhankelijkheid en autoriteit anderzijds ten opzichte van de projectteams.


Ten slotte is het van belang dat je de dynamiek in de projectteams vanuit verschillende invalshoeken en aggregatieniveaus weet te bekijken. Je uiteindelijke doel houd je hierbij altijd in het vizier en je hebt oog voor structurele verbeteringen.


Wat jij kunt toevoegen:

Als Quality Engineer werk je in multidisciplinair verband voor een of meerdere klantenprogramma’s. De focus ligt hierbij het interne proces en op de kwaliteit die onze klanten ervaren. Binnen de teams heb je een onafhankelijke rol en zorg je voor de waarborging van de kwaliteit en voor de continue verbetering. Deze waarborging moet tot stand komen bij de industrialisatie van nieuwe producten en daarna verder ontwikkeld worden in volumeproductie.


Hoe je waarde toevoegt

 • Je houdt vanuit je onafhankelijke rol toezicht op projecten en processen.
 • Je coacht projectteams in het analyseren en op lossen van problemen.
 • Je behoudt overzicht, ziet verbanden en houdt het grotere doel voor ogen.
 • Je brengt duidelijkheid ten aanzien van normen en regelgeving.
 • Je bent een autoriteit op je vakgebied en zit dit in ten gunste van de projectteams.

Je hebt de volgende taken

 • Je ziet toe op de kwalificatie en vrijgave van producten en processen.
 • Je beoordeelt de product- en proceskwaliteit, door uitvoeren van audits, op basis van statistische technieken en op basis van klanttevredenheid.
 • Je organiseert multidisciplinair overleg voor het continu verbeteren van de toegewezen programma’s en stemt rechtstreeks af met de klant.
 • Je bewaakt de interne processen en houd je bezig met het stimuleren van standaardisatie.

Vereisten

Wij zoeken een nieuwe collega met

 • Met bij voorkeur ervaring in de Medical Device industrie (sterke pre); kennis van andere gereguleerde markten, zoals automotive of farmacie, heeft anders de voorkeur.
 • Met kennis van of interesse in relevante normen, wet- en regelgeving.
 • Met minimaal een afgeronde hbo-opleiding (bijv. richting Technische Bedrijfskunde of Engineering).
 • Die grondig en daadkrachtig te werk gaat en een echte teamplayer is.
 • Die analytisch sterk is en zelfverzekerd genoeg om problemen aan te kaarten en verbeteringen af te dwingen.
 • Met ervaring in een productieomgeving.

Wij bieden

Een werkomgeving waar je onderdeel bent van een wereldwijd bedrijf. Hierin werk je in zelfstandige teams waar we open staan voor nieuwe initiatieven en ideeën van iedereen. Je werkt in een dynamische omgeving die je de ruimte biedt snel stappen te maken, door te groeien, ook via onze Benchmark Academy en verantwoordelijkheid te krijgen. Deze stappen zijn mogelijk binnen en buiten je huidige functiegebied. Binnen deze omgeving is het werk niet alleen uitdagend, maar vooral erg leuk.
Wij bieden naast een passend salaris uitstekende voorwaarden zoals:

 • 27 vakantiedagen en 13 atv-dagen.
 • Flexibele werktijden. Zolang jij zorgt dat je werk af is, is er binnen Benchmark de mogelijkheid om op een flexibele manier je werktijden in te delen.
 • Brede ontwikkelingsmogelijkheden. Binnen Benchmark zijn er talloze mogelijkheden om je te ontwikkelen.
 • Ondernemerschap wordt gezien, gewaardeerd en gestimuleerd.


Benchmark Almelo

Benchmark is een internationale B2B partner, met ca. 11.000 medewerkers en 22 vestigingen, die innovatieve elektronicaproducten ontwerpt, ontwikkelt en produceert voor toonaangevende Original Equipment Manufacturers (OEM's) van product concept naar prototype tot en met volumeproductie. We werken voor OEM’s die impact maken met hun innovaties, zo ontwikkelen we nieuwe complexe oplossingen die de veiligheid, gezondheid of juist het gemak vergroten.

Binnen Benchmark organisatie is de locatie in Almelo één van de grootste sites waar zowel productontwikkeling als volume productie onder één dak plaats vinden. De producten, waar we in Almelo aan bijdragen, bevinden zich typisch in een van de volgende segmenten: medical, complex industrial en aerospace.

Interesse

Ben je geïnteresseerd geraakt in het werken bij een snelgroeiende, internationaal opererende projecten organisatie? Solliciteer dan direct! Ben je op zoek naar meer informatie? Neem dan contact op met Manon Voskamp via almelo.recruitment@bench.com.


Noot voor bureaus:
Aan het ongevraagd presenteren van
cv’s of profielen van kandidaten kunnen geen rechten c.q. verplichtingen worden ontleend.

of