Skip to content

Supplier Development Engineer

Nederland, Overijssel, AlmeloPurchasing

FunctieomschrijvingAls Supplier Development Engineer bij Benchmark maak jij deel uit van de inkoopafdeling. Het is aan jou om een visie te ontwikkelen op het gebied van het ontwikkelen van de leveranciers binnen de bestaande supply chain en het kwalificeren van nieuwe leveranciers.

In deze rol ben je verantwoordelijk voor het selecteren, kwalificeren en monitoren van de leveranciers waardoor de leveranciersperformance verbeterd door middel van Performance Meetings, audits, procesvalidaties en het opstellen van verbeterplannen.


Jij bent onderdeel van multidisciplinaire ontwikkelingsprojecten voor hightech-klanten en bent in staat om (technische) oplossingen aan te dragen en/of op waarde te schatten en te koppelen aan de juiste leveranciers.

Wat jij kunt toevoegen

Als Supplier Development Engineer ligt jouw focus op het ontwikkelen en verbeteren van de leveranciersperformance van leveranciers op het gebied van quality en lead time. Met je technische achtergrond en analytische blik ga je samen met de leveranciers verbeterprojecten begeleiden. Doordat je in deze rol kritisch blijft en tegelijkertijd constructief kan sparren met leverancier en (veelal) hoogopgeleide collega’s zorg je ervoor dat de gestelde doelen op het gebied van inkoop voor development-projecten behaald worden.


Je creëert een professionele omgeving waarin je leveranciers stimuleert om zich te ontwikkelen om de performance op de gebieden quality en lead time te verbeteren. Daarnaast los je kwaliteitsproblemen samen met de leverancier op en beoordeelt maatregelen ten behoeve van leveranciersafkeur.


Hoe jij waarde toevoegt

 • Je voert rootcause-analyses uit, legt correctieve en preventieve maatregelen vast en bepaalt de vervolgacties;
 • Je voert leveranciersaudits uit en rapporteert de bevindingen aan de Purchasing Manager en het programma;
 • Je biedt ondersteuning bij verschillende technische complexe development-projecten en zorgt ervoor dat product en supply chain optimaal op elkaar afgestemd zijn. Je stelt hierbij selectiecriteria op t.a.v. leveranciers op basis van de eisen en wensen van de klant, dan wel Benchmark;
 • Je bent de gesprekspartner voor engineers en onderdeel van multidisciplinaire development-projecten;
 • Je hebt een ondernemende mindset, neemt je verantwoordelijkheid en bent kritisch naar leveranciers en het interne proces;
 • Je ontwikkelt jezelf door jezelf uit te dagen, te leren van mogelijke fouten en vindt het leuk om jouw kennis te verbreden door te leren van de omgeving en jouw veelal hoogopgeleide collega’s.


Je hebt de volgende taken

 • Verantwoordelijk voor het beoordelen, analyseren van leveranciers op gebied van leverbetrouwbaarheid en kwaliteit;
 • Neemt naar aanleiding van leveringsproblemen en kwaliteitsproblemen contact op met inkopers en leveranciers; neemt acties, onderhoudt en draagt zorg dat de acties uitgevoerd worden;
 • Bewaakt & adviseert leveranciers op het gebied van verbeterplannen en risico’s, stelt rapportages op ten behoeve van het management over hoe de performance verbeterd kan worden;
 • Stelt acties op (eventueel met de leverancier) ten behoeve van het oplossen van productie kwaliteitsproblemen (zowel logistiek, organisatorisch als kwaliteitsproblemen);
 • Stelt auditplanning op, bespreekt deze en auditeert zowel leveranciers, als de interne organisatie;
 • Coördineert verbeterplannen op het gebied van Supplier Performance;
 • Analyseert bestaande procedures en werkwijzen binnen de inkoopafdeling. Stelt nieuwe procedures en werkwijzen op, evalueert deze en stelt bij indien nodig;
 • Stelt validatieprogramma’s op en review rapporten ten aanzien van procesvalidatieprogramma’s;
 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van een Supply Chain Management plan. Je ontwikkelt, draagt uit en stelt de visie, strategie en beleid bij op het gebied van leveranciersselectie richting NPI projecten, inkopers en management.

Vereisten

Wij zoeken een nieuwe collega met

 • Een afgeronde hbo-opleiding Technische Bedrijfskunde of aanverwant;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring binnen het vakgebied;
 • De kwaliteit om proces kritisch te denken en het ontwikkelen van visie op het gebied van leveranciersverbeteringen;
 • Kennis heeft van productieprocessen of die in staat is snel kennis eigen te maken;
 • De persoonlijkheid en kwaliteiten om zich continu te verbeteren;
 • Een ondernemende, daadkrachtige, proactieve en resultaatgerichte mindset.


Wij bieden

Een werkomgeving waar je onderdeel bent van een wereldwijd bedrijf. Hierin werk je in zelfstandige teams waar we open staan voor nieuwe initiatieven en ideeën van iedereen. Je werkt in een dynamische omgeving die je de ruimte biedt snel stappen te maken, door te groeien, ook via onze Benchmark Academy en verantwoordelijkheid te krijgen. Deze stappen zijn mogelijk binnen en buiten je huidige functiegebied. Binnen deze omgeving is het werk niet alleen uitdagend, maar vooral erg leuk.

Wij bieden naast een passend salaris uitstekende voorwaarden zoals:

 • 27 vakantiedagen en 13 atv-dagen.
 • Flexibele werktijden. Zolang jij zorgt dat je werk af is, is er binnen Benchmark de mogelijkheid om op een flexibele manier je werktijden in te delen.
 • Brede ontwikkelingsmogelijkheden. Binnen Benchmark zijn er talloze mogelijkheden om je te ontwikkelen.
 • Ondernemerschap wordt gezien, gewaardeerd en gestimuleerd.


Benchmark Almelo

Benchmark in Almelo maakt onderdeel uit van de multinational Benchmark Inc., een beursgenoteerde onderneming op het gebied van het vervaardigen van elektronica en het leveren van diensten richting Original Equipment Manufacturers (OEM’s). Bij Benchmark werk je voor bedrijven die impact maken met hun innovaties, zo ontwikkelen we nieuwe producten die de veiligheid, gezondheid of juist het gemak vergroten. Deze producten leveren we vanaf het productontwerp tot en met volume productie en zelf rechtstreeks aan de eindgebruiker. Dit gehele proces, van ontwerp tot en met productie, wordt geheel in Almelo uitgevoerd. Momenteel heeft Benchmark Inc. 23 vestigingen. In Almelo werken 500 medewerkers.


Interesse

Ben je geïnteresseerd geraakt in het werken bij een snelgroeiende, internationaal opererende projecten organisatie? Solliciteer dan direct! Ben je op zoek naar meer informatie? Neem dan contact op met Manon Voskamp via almelo.recruitment@bench.com.

Noot voor bureaus:
Aan het ongevraagd presenteren van
cv’s of profielen van kandidaten kunnen geen rechten c.q. verplichtingen worden ontleend.

of