Skip to content

Test Technician PCBA

Almelo, Overijssel, NederlandOperations

Functieomschrijving


Als Test Technician bij Benchmark heb je de taak om storingen op printplaten te traceren en op te lossen. Dit doe je door middel van het uitvoeren van geautomatiseerde en handmatige testen. Daarnaast probeer je een structurele oplossing te zoeken voor de problemen. Je bent ook verantwoordelijk voor het trainen en begeleiden van productiepersoneel. Uiteindelijk zal je door middel hiervan een bijdrage leveren aan het optimaliseren van het productieproces.

Jouw rol

Als Test Technician werk je op de afdeling Manufacturing Engineering, waarbij jouw toegevoegde waarde zit in het leveren van een snelle, daadkrachtige analyse. Toegevoegde waarde kun je leveren door fouten uit het product te filteren en eventuele rootcauses op te sporen. Het doel hiervan is om verbeteringen in het productieproces aan te kunnen brengen waarmee je het proces naar een hoger plan kunt tillen. Je werkt gestructureerd, ontwikkelt jezelf door risico te nemen, fouten te maken en hiervan te leren. Je helpt elkaar, deelt ideeën en verlegt je grenzen. Je ontwikkelt je continu op vaktechnische inhoud én soft skills.


Je hebt de volgende taken

 • Het analyseren van elektronicaproducten, op functioneel en technisch gebied, die in productie zijn uitgevallen of retour komen van de klant.
 • Rootcause-analyse van productieproblemen.
 • Het vroegtijdig signaleren van structurele productieproblemen.
 • Verifiëren of reparatie/rework succesvol is uitgevoerd.
 • Aandragen van verbetervoorstellen in de productie.
 • Trainen en begeleiden van productiepersoneel met betrekking tot product specifieke aspecten.

Vereisten

Wij zoeken jou als je

 • minimaal een technische mbo-/hbo-opleiding hebt afgerond in de richting van Elektrotechniek, Elektronica of Mechatronica hebt;
 • ervaring in een soortgelijke functie in bijvoorbeeld het testen of repareren van elektronicaproducten en het oplossen van storingen is mooi meegenomen maar geen harde eis;
 • analytisch en gedetailleerd werkt;
 • goede communicatieve vaardigheden hebt en gemakkelijk contact legt;
 • energie haalt uit het op weg helpen en coachen van medewerkers;
 • een ondernemende, daadkrachtige, proactieve en resultaatgerichte mindset hebt.

Wij bieden

Een werkomgeving waar je onderdeel bent van een wereldwijd bedrijf. Hierin werk je in zelfstandige teams waar we open staan voor nieuwe initiatieven en ideeën van iedereen. Je werkt in een dynamische omgeving die je de ruimte biedt snel stappen te maken, door te groeien, tevens via onze Benchmark Academy en verantwoordelijkheid te krijgen. Deze stappen zijn mogelijk binnen en buiten je huidige functiegebied. Binnen deze omgeving is het werk niet alleen uitdagend, maar vooral erg leuk. Wij bieden naast een passend salaris uitstekende voorwaarden zoals:


 • 27 vakantiedagen en 13 atv-dagen.
 • Flexibele werktijden. Zolang jij zorgt dat je werk op tijd af is, is er binnen Benchmark de mogelijkheid om op een flexibele manier je werktijden in te delen.
 • Brede ontwikkelingsmogelijkheden. Binnen Benchmark zijn er talloze mogelijkheden om je te ontwikkelen. Zowel binnen als buiten je functiegebied.
 • Ondernemerschap wordt gezien, gewaardeerd en gestimuleerd.


Benchmark

Benchmark is een wereldwijde partner gefocust op het ontwerpen en ontwikkelen van elektronicaproducten en het leveren van diensten richting Original Equipment Manufacturers (OEM's). We werken voor bedrijven die impact maken met hun innovaties, zo ontwikkelen we nieuwe producten die de veiligheid, gezondheid of juist het gemak vergroten. Deze producten leveren we van het productontwerp tot en met volume productie en zelfs rechtstreeks aan de eindgebruiker. Dit gehele proces, van ontwerp tot en met productie, wordt geheel in Almelo uitgevoerd.

Interesse

Ben je geïnteresseerd geraakt in het werken bij een snelgroeiende, internationaal opererende projecten organisatie? Solliciteer dan direct! Iedereen die bij Benchmark komt werken moet een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) hebben. Dit geldt zowel voor medewerkers in vast dienstverband als voor stagiairs en uitzend- en inhuurkrachten. De VOG mag niet ouder zijn dan twee maanden. We zien ernaar uit je te ontmoeten en ook al jouw vragen over het werken bij ons te beantwoorden. Je kunt contact opnemen met Janine de Wilde via almelo.recruitment@bench.com.

Noot voor bureaus:
Aan het ongevraagd presenteren van
cv’s of profielen van kandidaten kunnen geen rechten c.q. verplichtingen worden ontleend.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar