Overslaan naar content

Change Analyst

Almelo, Overijssel, NederlandQuality Management

Functieomschrijving

Als Change Analyst bij Benchmark ben je werkzaam binnen de afdeling Document Control en ben je verantwoordelijk voor het beheer en verwerken van wijzigingen van alle technische administratie. Als spin in het web heb je contact met verschillende afdelingen zoals engineering, productie, inkoop, planning en financieel om zo te zorgen dat elke wijziging correct wordt afgehandeld en de administratie in het PLM (Product Lifecycle Management) systeem up-to-date blijft.


Wat jij kunt toevoegen

Een change analyst draagt zorg dat alle aangeleverde data en elk wijzigingsvoorstel goed in het PLM systeem terecht komt. Dit kan o.a. gaan om tekeningen of complexe product structuren met bijbehorende data.

Wijzigingsvoorstellen (Engineering Change Requests, vaak afgekort tot ECR) worden voorbereid door de verschillenden klantenteams of projectteams. De voorbereidde wijzigingsvoorstellen worden in een gezamenlijk overleg (CCB) beoordeeld alvorens deze verder opgepakt kunnen worden door de change analyst. De goedgekeurde ECR’s worden ontvangen door de change analyst, die vervolgens de verdere uitvoering coördineert. Het uitvoeren van de wijzigingsvoorstellen doen we middels Engineering Change Orders, vaak afgekort tot ECO. Deze ECO’s worden door de change analyst opgestart in ons systeem en bij elke ECO wordt aangegeven welke collega’s betrokken zijn bij de uitvoering van de wijziging.

Samen met het team zorg je er voor dat wijzigingen correct en efficient verwerkt worden. Het actief meedenken met de organisatie en nauw samenwerken om werkwijzen te stroomlijnen is van belang.


Hoe je waarde toevoegt

 • Je bent communicatief vaardig, proactief en bent in staat makkelijk contact te leggen met verschillende afdelingen en personen.
 • Je werkt nauwkeurig en bent scherp op foutjes waar de klanten/projectteams zelf minder scherp zijn, zoals bijvoorbeeld document nummering.
 • Je helpt de teams efficiënt te werken door wijzigingen waar mogelijk in een bundel te verwerken, zodat er niet onnodig veel aparte goedkeuringen gegeven hoeven te worden.
 • Je begrijpt het belang van configuratiemanagement, en een correcte archivering van alle wijzigingen in de configuraties.
 • Je ontwikkelt jezelf door jezelf uit te dagen, en te leren van mogelijke fouten.
 • Je stelt je flexibel op wanneer we ons proces passend moeten maken in interactie met systemen van bijvoorbeeld onze klanten.

Je hebt de volgende taken

 • Verantwoordelijk voor het opstellen van Engineering Change Orders in lijn met de aangeleverde wijzigingsvoorstellen.
 • Je controleert de aangeleverde wijzigingsvoorstellen op volledigheid en correctheid van de documentatie en naamgeving. Technisch inhoudelijk zijn de teams verantwoordelijk.
 • Je geeft nummers uit, passend binnen de Benchmark structuren, voor nieuwe projecten, documenten of wijzigingen.
 • In de uitvoering van wijzigingen beheer je zelf een aantal gegevens in ons PLM systeem en binnen ons ERP systeem. Dit betreft bijvoorbeeld een aantal velden met specifieke eigenschappen van items.
 • Bijdragen aan de continue verbetering van het wijzigingsproces binnen Benchmark.

Vereisten

Wij zoeken een nieuwe collega met

 • Affiniteit met configuratiemanagement en documentatiemanagement;
 • Een afgeronde hbo opleiding of aanverwant, bij voorkeur technisch/bedrijfskundig;
 • 2 jaren werkervaring binnen het vakgebied;
 • Een scherpe blik op correctheid van documentatie;
 • Kennis van Excel en VBA is een pre.

Wij bieden

Een werkomgeving waar je onderdeel bent van een wereldwijd bedrijf. Hierin werk je in zelfstandige teams waar we open staan voor nieuwe initiatieven en ideeën van iedereen. Je werkt in een dynamische omgeving die je de ruimte biedt snel stappen te maken, door te groeien en verantwoordelijkheid te krijgen. Deze stappen zijn mogelijk binnen en buiten je huidige functiegebied. Binnen deze omgeving is het werk niet alleen uitdagend, maar vooral erg leuk. Wij bieden naast een passend salaris uitstekende voorwaarden zoals:

 • 27 vakantiedagen en 13 atv-dagen.
 • Flexibele werktijden. Zolang jij zorgt dat je werk af is, is er binnen Benchmark de mogelijkheid om op een flexibele manier je werktijden in te delen.
 • Brede ontwikkelingsmogelijkheden. Binnen Benchmark zijn er talloze mogelijkheden om je te ontwikkelen.
 • Ondernemerschap wordt gezien, gewaardeerd en gestimuleerd.

Benchmark

Benchmark in Almelo maakt onderdeel uit van de multinational Benchmark Inc., een beursgenoteerde onderneming op het gebied van het vervaardigen van elektronica en het leveren van diensten richting original equipment manufacturers (OEM’s). Bij Benchmark werk je voor bedrijven die impact maken met hun innovaties, zo ontwikkelen ze nieuwe producten die de veiligheid, gezondheid of juist het gemak vergroten. Deze producten leveren ze vanaf het productontwerp tot en met volume productie en zelf rechtstreeks aan de eindgebruiker. Dit gehele proces, van ontwerp tot en met productie, wordt geheel in Almelo uitgevoerd. Momenteel heeft Benchmark Inc 23 vestigingen. In Almelo werken 500 medewerkers.


Interesse

Ben je geïnteresseerd geraakt in het werken bij een snelgroeiende, internationaal opererende projecten organisatie? Solliciteer dan direct! Iedereen die bij Benchmark komt werken moet een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) hebben. Dit geldt zowel voor medewerkers in vast dienstverband als voor stagiairs en uitzend- en inhuurkrachten. De VOG mag niet ouder zijn dan twee maanden. Ben je op zoek naar meer informatie? Neem dan contact op met Manon Voskamp via almelo.recruitment@bench.com.


Noot voor bureaus:
Aan het ongevraagd presenteren van
cv’s of profielen van kandidaten kunnen geen rechten c.q. verplichtingen worden ontleend.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar