Skip to content

Change Analyst

Almelo, Overijssel, NederlandQuality Management

Functieomschrijving

Als Change Analyst bij Benchmark ben je werkzaam binnen de afdeling Document Control en zorg je voor een correcte en snelle verwerking van wijzigingen ten aanzien van onze producten of productieprocessen.


Wat jij kunt toevoegen

Voor de productie van medische apparatuur, maar ook in de Aerospace-industrie, is het essentieel dat we onze configuraties goed documenteren en de revisiestanden bewaken. Onze klanten- of projectteams bereiden wijzigingsvoorstellen ter verbetering van het product- en of procesontwerp. Deze voorstellen kunnen ontstaan op verzoek van onze klanten of op basis van een interne noodzaak. In de rol van Change Analyst zorg je ervoor dat de wijzigingsvoorstellen op een correcte wijze verwerkt worden in de systemen.

Deze wijzigingsvoorstellen noemen we intern wel de Engineering Change Requests, vaak afgekort tot ECR. Zodra de wijzigingsvoorstellen zijn voorbereid, dienen de teams deze in bij jou als Change Analyst.

Als Change Analyst ontvang je dus de goedgekeurde ECR’s en ga je vervolgens aan de slag met de coördinatie van de verdere uitvoering. Het uitvoeren van de wijzigingsvoorstellen doen we door middel van Engineering Change Orders, vaak afgekort tot ECO.

Je start deze ECO’s op in ons systeem en bij elke ECO geef je aan welke collega’s betrokken zijn bij de uitvoering van de wijziging. Vanuit het Agile-systeem krijgen de betrokken collega’s dan een taak toebedeeld, die ze zelf in Agile kunnen afmelden.


Hoe je waarde toevoegt

 • Je werkt nauwkeurig en bent scherp op foutjes waar de klanten-/projectteams zelf minder scherp zijn, zoals bijvoorbeeld documentnummering.
 • Je helpt de teams efficiënt te werken door wijzigingen waar mogelijk in een bundel te verwerken, zodat er niet onnodig veel aparte goedkeuringen gegeven hoeven te worden.
 • Je begrijpt het belang van configuratiemanagement en een correcte archivering van alle wijzigingen in de configuraties.
 • Je ontwikkelt jezelf door jezelf uit te dagen en te leren van mogelijke fouten.
 • Je stelt je flexibel op wanneer we ons proces passend moeten maken, in interactie met systemen van bijvoorbeeld onze klanten.
 • In algemene zin kunnen we met jouw input in de voorstellen blijven voldoen aan de wet- en regelgeving die geldt binnen de Medical en Aerospace industrie.

Je hebt de volgende taken

 • Verantwoordelijk voor het opstellen van Engineering Change Orders in lijn met de aangeleverde wijzigingsvoorstellen.
 • Je controleert de aangeleverde wijzigingsvoorstellen op volledigheid en correctheid van de documentatie en naamgeving. Technisch inhoudelijk zijn de teams verantwoordelijk.
 • Je geeft nummers uit, passend binnen de Benchmark structuren, voor nieuwe projecten, documenten of wijzigingen.
 • In de uitvoering van wijzigingen beheer je zelf een aantal gegevens in ons PLM systeem en binnen ons ERP-systeem. Dit betreft bijvoorbeeld een aantal velden met specifieke eigenschappen van items.
 • Bijdragen aan de continue verbetering van het wijzigingsproces binnen Benchmark.

Vereisten

Wij zoeken een nieuwe collega met

 • Affiniteit met configuratiemanagement en documentatiemanagement;
 • Een afgeronde (bij voorkeur technische) hbo-opleiding;
 • Minimaal 2 jaar werkervaring binnen het vakgebied;
 • Een scherpe blik op correctheid van documentatie;
 • Kennis van Excel en VBA is een pre.


Wij bieden

Een werkomgeving waar je onderdeel bent van een wereldwijd bedrijf. Hierin werk je in zelfstandige teams waar we open staan voor nieuwe initiatieven en ideeën van iedereen. Je werkt in een dynamische omgeving die je de ruimte biedt snel stappen te maken, door te groeien en verantwoordelijkheid te krijgen. Deze stappen zijn mogelijk binnen en buiten je huidige functiegebied. Binnen deze omgeving is het werk niet alleen uitdagend, maar vooral erg leuk. Wij bieden naast een passend salaris uitstekende voorwaarden zoals:

 • 27 vakantiedagen en 13 atv-dagen.
 • Flexibele werktijden. Zolang jij zorgt dat je werk af is, is er binnen Benchmark de mogelijkheid om op een flexibele manier je werktijden in te delen.
 • Brede ontwikkelingsmogelijkheden. Binnen Benchmark zijn er talloze mogelijkheden om je te ontwikkelen.
 • Ondernemerschap wordt gezien, gewaardeerd en gestimuleerd.

Benchmark

Benchmark in Almelo maakt onderdeel uit van de multinational Benchmark Inc., een beursgenoteerde onderneming op het gebied van het vervaardigen van elektronica en het leveren van diensten richting original equipment manufacturers (OEM’s). Bij Benchmark werk je voor bedrijven die impact maken met hun innovaties, zo ontwikkelen ze nieuwe producten die de veiligheid, gezondheid of juist het gemak vergroten. Deze producten leveren ze vanaf het productontwerp tot en met volume productie en zelf rechtstreeks aan de eindgebruiker. Dit gehele proces, van ontwerp tot en met productie, wordt geheel in Almelo uitgevoerd. Momenteel heeft Benchmark Inc 23 vestigingen. In Almelo werken 500 medewerkers.


Interesse

Ben je geïnteresseerd geraakt in het werken bij een snelgroeiende, internationaal opererende projecten organisatie? Reageer dan direct! Ben je op zoek naar meer informatie? Neem dan contact op met Manon Voskamp via almelo.recruitment@bench.com.


Noot voor bureaus:
Aan het ongevraagd presenteren van
cv’s of profielen van kandidaten kunnen geen rechten c.q. verplichtingen worden ontleend.

of