Overslaan naar content

Over ons

Benchmark Almelo maakt onderdeel uit van de multinational Benchmark Inc., een beursgenoteerde onderneming op het gebied van het vervaardigen van elektronica en het leveren van diensten richting original equipment manufacturers (OEM’s). Bij Benchmark werken we voor bedrijven die impact maken met hun innovaties, zo ontwikkelen ze nieuwe producten die de veiligheid, gezondheid of juist het gemak vergroten.

Deze producten leveren ze vanaf het productontwerp tot en met volume productie en zelf rechtstreeks aan de eindgebruiker. Dit gehele proces, van ontwerp tot en met productie, wordt geheel in Almelo uitgevoerd. Momenteel heeft Benchmark 23 vestigingen. In Almelo werken meer dan 650 medewerkers.

Opgericht in 1979

650+ medewerkers

Gemiddelde leeftijd is 42 jaar

Uitgeroepen tot fitste bedrijf van Twente

When it Matters

Bij Benchmark kun je één ding moeilijk kunnen missen: onze tagline "When it Matters", die overal met trots wordt verkondigd. Het is een zin die we zelf hebben bedacht, maar wat betekent het eigenlijk? "When it Matters" gaat over de producten die wij maken en ook de wijze waarop wij omgaan met onze medewerkers. Veel van onze klanten leveren producten die levens redden of de mannen en vrouwen in het leger beschermen. Dat kan zijn in de vorm van draagbare medische technologie die vitale functies bewaakt, of versleutelde communicatieapparatuur die de berichten en audio van soldaten uit handen van de vijand houdt.

Deze complexe oplossingen moeten worden ontworpen, ontwikkeld en vervaardigd volgens de hoogste kwaliteits-normen en dat is waar Benchmark in uitblinkt. Wanneer het ertoe doet oftewel "When it Matters".

Duurzaamheid

Bij Benchmark zijn we toegewijd om onze inzet op het gebied van duurzaamheid binnen ons hele bedrijf te verhogen. Wij zijn van mening dat we bij onze dagelijkse activiteiten rekening moeten houden met onze belanghebbenden.

Op 27 februari 2023 kondigden we met trots de publicatie van ons jaarlijkse duurzaamheidsverslag aan, waarin we de resultaten van onze initiatieven op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur (ESG) in 2022 belichten en onze doelen voor diversiteit, gelijkheid en inclusiviteit (DEI) en de reductie van broeikasgasemissies (GHG) delen.

Locaties

Onze kantoren zijn gevestigd in Azië, Europa, en de Verenigde Staten.