Skip to content

Program Manager Design Engineering

Almelo, Overijssel, NederlandDesign Engineering

Functieomschrijving

Als Program Manager bij Benchmark ben je verantwoordelijk voor het realiseren van projecten naar volle tevredenheid van klant en interne organisatie, het onderhouden van de relatie met de opdrachtgevers en het binnen halen van nieuwe business.

Jouw rol

Als Program Manager streef je continu naar het verbeteren van resultaten op het gebied van klanttevredenheid en winstgevende resultaten. Jij bent technisch, financieel en commercieel verantwoordelijk voor de uitvoering van een of meerdere multidisciplinaire projecten van idee tot inproductiename. Daarnaast ben je als Program Manager de gesprekspartner voor de klant, de manager van het team en de sparringpartner van de accountmanager en het MT.

Je hebt de volgende taken

 • Je onderhoudt contacten met relaties en initieert nieuwe business. 
 • Je leidt offertetrajecten en voorziet daarbij in de juiste proposal documenten, financiële inschattingen en planningen voor nieuwe klantprojecten.
 • Geeft effectief uitvoering, technisch, organisatorisch en/of relationeel, aan middelgrote en technisch complexe langlopende projecten voor internationale klanten.
 • Leidt in overleg met het management de voorbereiding, onderhandeling en opmaak van contracten met klanten, subcontractors/suppliers en manufacturing.
 • Identificeert klantbehoeften op langere termijn en doet wijzigingen in de eigen organisatie waar nodig om de klant blijvend optimaal te kunnen bedienen.
 • Stelt multidisciplinaire projectteams, circa 5-20 medewerkers, samen voor projecten, stuurt deze aan en ondersteunt de projectleden inclusief het definiëren van taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden binnen het programma.

Vereisten

Wij zoeken jou als je

 • een afgeronde hbo of wo-opleiding in de richting van Werktuigbouwkunde of Elektrotechniek;
 • ruime relevante werkervaring als projectleider binnen productontwikkeling en bij voorkeur doorgegroeid vanuit een ontwikkelaarsrol;
 • ervaring in een omgeving met de ontwikkeling van producten over de elektrische of mechanische as;
 • ervaring in een multidisciplinaire productontwikkelomgeving bij voorkeur ingericht voor seriematige productie;
 • management- en onderhandelingsvaardigheden, rapportage- en communicatietechnieken;
 • een duidelijke visie: je kunt grote projecten leiden en kunt anderen goed meenemen in jouw visie;
 • een ondernemende, daadkrachtige, pro-actieve en resultaatgerichte mindset.


Wij bieden

Een werkomgeving waar je onderdeel bent van een wereldwijd bedrijf met de nuchtere mentaliteit van een Twentse organisatie. Hierin werk je in zelfstandige teams waar we open staan voor nieuwe initiatieven en ideeën van iedereen. Je werkt in een dynamische omgeving die je de ruimte biedt snel stappen te maken, door te groeien en verantwoordelijkheid te krijgen. Deze stappen zijn mogelijk binnen en buiten je huidige functiegebied. Binnen deze omgeving is het werk niet alleen uitdagend, maar vooral erg leuk. Wij bieden naast een passend salaris uitstekende voorwaarden zoals:


 • 27 vakantiedagen en 13 atv-dagen.
 • Een omzetafhankelijke kwartaalbonus die kan oplopen tot 5%. Dit percentage kan variëren.
 • Flexibele werktijden. Zolang jij zorgt dat je werk af is, is er binnen Benchmark de mogelijkheid om op een flexibele manier je werktijden in te delen.
 • Brede ontwikkelingsmogelijkheden vanuit de Benchmark Academy. Binnen Benchmark zijn er talloze mogelijkheden om je te ontwikkelen.
 • Ondernemerschap wordt gezien, gewaardeerd en gestimuleerd.


Benchmark

Benchmark is een wereldwijde partner gefocust op het ontwerpen en ontwikkelen van elektronicaproducten en het leveren van diensten richting Original Equipment Manufacturers. We werken voor bedrijven die impact maken met hun innovaties, zo ontwikkelen we nieuwe producten die de veiligheid, gezondheid of juist het gemak vergroten. Deze producten leveren we van het productontwerp tot en met volume productie en zelfs rechtstreeks aan de eindgebruiker. Dit gehele proces, van ontwerp tot en met productie, wordt geheel in Almelo uitgevoerd. De locatie in Almelo heeft zo’n 650 medewerkers.


Interesse

Ben je geïnteresseerd geraakt in het werken bij een snelgroeiende, internationaal opererende projecten organisatie? Solliciteer dan direct! Iedereen die bij Benchmark komt werken moet een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) hebben. Dit geldt zowel voor medewerkers in vast dienstverband als voor stagiairs en uitzend- en inhuurkrachten. De VOG mag niet ouder zijn dan twee maanden. We zien ernaar uit je te ontmoeten en ook al jouw vragen over het werken bij ons te beantwoorden. Je kunt contact opnemen met Janine de Wilde via janine.de.wilde@bench.com.


Noot voor bureaus:

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Aan het zonder opdracht, vanuit HR, voorstellen van kandidaten kunnen geen rechten c.q. verplichtingen worden ontleend.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar