Skip to content

Business Controller

Almelo, Overijssel, NederlandFinance

Functieomschrijving

Benchmark groeit en we hebben ruimte voor een nieuwe rol. Je krijgt de ruimte en vrijheid om deze functie zelfstandig op te zetten en uit te breiden samen met de Finance Manager. Daarnaast stuur jij de financiële administratie aan, dit team bestaat uit 5 collega’s. Heb jij nog geen leidinggevende ervaring en wel de ambitie reageer dan ook vooral. Ben je ambitieus, communicatief sterk en wil jij werken in een organisatie met hoogwaardige complexe productieprocessen? Dan is deze functie zeker interessant voor jou.


Bij Benchmark wordt ondernemerschap gezien, gewaardeerd en gestimuleerd, omdat we geloven dat dit de sleutel is tot jouw en onze groei en succes.

Jouw rol
Ben jij sterk in het verbinden van Finance en de bedrijfsvoering, waarbij je cijfers toegankelijk en inzichtelijk maakt? Jij geeft de organisatie inzicht in de financiële performance middels KPI’s en analyseert rapportages waarmee je intern aan de slag gaat. Je leidt programma’s ter verbetering van performance en winstgevendheid samen met afdelings- en programmamanagers. Je beweegt je eenvoudig door de organisatie en legt en onderhoudt gemakkelijk contact. Je wilt toegevoegde waarde leveren aan het proces en de organisatie en hebt een commerciële mind-set.

Je hebt de volgende taken

 • Het voorbereiden, mede opstellen en bewaken van de begrotingen, rolling forecast en KPI’s. Vanzelfsprekend analyseer je afwijkingen.
 • Het leveren van input en bijdragen vanuit de business ten behoeve van de periodeafsluitingen en rapportages.
 • Het opstellen van financiële analyses en rapportages.
 • Het optimaliseren van de kwaliteit, juistheid, volledigheid en tijdigheid van de rapportageprocessen.
 • Je ondersteunt de programmamanagers ten behoeve van performance en winstgevendheid.
 • Het geven van gevraagd of ongevraagd advies.
 • Coachen, motiveren en stimuleren van jouw team.

Vereisten

Wij zoeken jou als je

 • een krachtige persoonlijkheid hebt, doortastend bent en beslissingen durft te nemen;
 • proactief bent, natuurlijk overwicht hebt en weet jouw team als geen ander te motiveren, stimuleren en coachen;
 • een duidelijke visie hebt en overzicht weet te houden;
 • een teamplayer bent met humor en enthousiasme;
 • minimaal hbo werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding in de richting van Finance hebt;
 • ruime aantoonbare en relevante ervaring hebt in controlling in een productieomgeving;
 • de ambitie hebt om een leidinggevende rol te bekleden;
 • de Nederlandse en Engelse taal goed beheerst in woord en geschrift.

Wij bieden

Een werkomgeving waar je onderdeel bent van een wereldwijd bedrijf met de nuchtere mentaliteit van een Twentse organisatie. Hierin werk je in zelfstandige teams waar we open staan voor nieuwe initiatieven en ideeën van iedereen. Je werkt in een dynamische omgeving die je de ruimte biedt snel stappen te maken, door te groeien en verantwoordelijkheid te krijgen. Deze stappen zijn mogelijk binnen en buiten je huidige functiegebied. Binnen deze omgeving is het werk niet alleen uitdagend, maar vooral erg leuk. Wij bieden naast een passend salaris uitstekende voorwaarden zoals:


 • 27 vakantiedagen en 13 atv-dagen.
 • Flexibele werktijden. Zolang jij zorgt dat je werk af is, is er binnen Benchmark de mogelijkheid om op een flexibele manier je werktijden in te delen.
 • Brede ontwikkelingsmogelijkheden vanuit de Benchmark Academy. Binnen Benchmark zijn er talloze mogelijkheden om je te ontwikkelen.
 • Ondernemerschap wordt gezien, gewaardeerd en gestimuleerd.


Benchmark

Benchmark is een wereldwijde partner gefocust op het ontwerpen en ontwikkelen van elektronicaproducten en het leveren van diensten richting Original Equipment Manufacturers. We werken voor bedrijven die impact maken met hun innovaties, zo ontwikkelen we nieuwe producten die de veiligheid, gezondheid of juist het gemak vergroten. Deze producten leveren we van het productontwerp tot en met volume productie en zelfs rechtstreeks aan de eindgebruiker. Dit gehele proces, van ontwerp tot en met productie, wordt geheel in Almelo uitgevoerd. De locatie in Almelo heeft zo’n 650 medewerkers.

Interesse

Ben je geïnteresseerd geraakt in het werken bij een snelgroeiende, internationaal opererende projecten organisatie? Solliciteer dan direct! Iedereen die bij Benchmark komt werken moet een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) hebben. Dit geldt zowel voor medewerkers in vast dienstverband als voor stagiairs en uitzend- en inhuurkrachten. De VOG mag niet ouder zijn dan twee maanden. We zien ernaar uit je te ontmoeten en ook al jouw vragen over het werken bij ons te beantwoorden. Je kunt contact opnemen met Janine de Wilde via janine.de.wilde@bench.com.


Noot voor bureaus:
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Aan het zonder opdracht, vanuit HR, voorstellen van kandidaten kunnen geen rechten c.q. verplichtingen worden ontleend.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar